Mistä ruoansulatuselimistön sairaudet johtuvat?
Kannattaako mittauttaa oman kehonsa pienoisravintotekijät?
Onko ravintolisistä hyötyä?
Onko vika vatsassa vai korvien välissä?
Pitääkö viljoja välttää?
Ruoansulatus on terveyden ja hyvinvoinnin kannalta tärkein kokonaisuus ihmisessä. Ruoansulatuksen ongelmat ja sairaudet voivat oireilla perinteisten ummetuksen, ripulin ja närästyksen lisäksi muun muassa väsymyksenä, masennuksena, kipuina, muistiongelmina ja päänsärkynä.
Yli miljoona suomalaista kärsii ruoansulatuselimistön sairauksista. Monet kärsivät vuosikausia saamatta apua. Paraneminen on mahdollista ravitsemushoidon tuella. Tavallisesta ruoasta on kuitenkin vaikea saada niin monipuolista ravintoa, että ihminen pysyisi terveenä yhä myrkyllisemmäksi käyvässä ympäristössä. Mitä isompi on elimistön myrkkykuormitus, sitä tärkeämpää on käyttää elimistöä puhdistavia ja solujen vaurioita korjaavia ravintolisiä, antioksidantteja. Mikäli elimistö saa riittävästi pienoisravintotekijöitä, mahalaukun ja ruoansulatuskanavan pintasolukot pääsevät uudistumaan ja ruoansulatuskanava toipumaan.
Kirjoittaja on kirurgian erikoislääkäri Kaarlo Jaakkola, joka on toiminut yli 30 vuotta ravitsemushoitoihin perehtyneenä lääkärinä kymmenille tuhansille potilaille.
|