Ajankohtaista

Yksi tärkeimmistä Alzheimerin taudin ja muiden aivosairauksien jyrkkään lisääntymiseen vaikuttavista tekijöistä on ollut altistuminen ympäristömyrkyille, erityisesti toksisille metalleille kuten alumiini ja elohopea. Toinen vaikuttava tekijä, joka on paljolti jäänyt huomioon ottamatta, on lääkkeiden käyttö.

Tutkimuksissa nämä talous-, maanviljelys- ja kaupalliset kemikaalit liitetään jatkuvasti aivosairauksiin Alzheimerin tauti mukaan lukien. Organofosfaattia sisältävät kasvinsuojeluaineet, liuottimet ja pehmentimet tuhoavat asetyylikoliinia, joka edistää hermoimpulssien kulkua aivoissa. Kasvinsuojeluaineet ja muut organofosfaatteja sisältävät tuotteet tappavat hyökkäämällä hyönteisten hermostoa vastaan ? ja myös ihmisten.

Kemikaalien aiheuttama neurologinen hyökkäys on monimutkainen, jatkuva prosessi. Niiden vaikutukset voivat olla kumulatiivisia ja oireiden ilmeneminen tai täydellisen sairauden puhkeaminen voi kestää vuosia.

Kehon kemikaalitaakkaan kannattaa kiinnittää huomiota. Esim. kannattaa suosia luomutuotteita ja hormonittomia lihatuotteita. Vältä amalgaamipaikkoja ja juo puhdasta vettä. Aina kun mahdollista, vältä lääkkeitä ja rokotuksia ja/tai käytä niitä mahdollisimman vähän.

Olemassa olevien toksiinien poistaminen

Ensin erityselimet on saatava toimimaan mahdollisimman tehokkaasti. Paksusuoli on ensimmäisenä luettelossa. Krooninen ummetus estää kehoa poistamasta toksisia kuona-aineita ja ylimääräisiä hormoneja. Pilaantuneiden proteiinien ja härskiintyneiden rasvojen jatkuva imeytyminen verenkiertoon altistaa tuhoisille yhdisteille, jotka voivat häiritä hermoston toimintaa sekä rasittaa tarpeettomasti muita erityselimiä kuten maksaa ja munuaisia .

On useita menetelmiä parantaa kehon kykyä poistaa kuona-aineita, joista tavallisimpia ovat veden juonnin lisääminen, runsaskuituinen ravinto, käyttämällä valmistetut ruoat, probiootit ja ulostetta pehmentävät aineet.

Lyijyn ja muiden metallien poistaminen

Nykyinen ympäristömme, ravintomme ja vetemme väistämättä altistavat meidät kaikki tietyssä määrin toksiineille, jotka ajan pitkään vaikuttavat aivojen toimintaan. Tämän altistuksen minimoimisen lisäksi on välttämätöntä, että lisäämme myös luonnollisten kelatoivien aineiden määrää ruokavalioomme.

Kelatoivat aineet ovat kemiallisia yhdisteitä, luonnollisia tai synteettisiä, jotka sitoutuvat metalli-ioniin ja muodostavat vakaan yhdisteen, joka voidaan sitten kuljettaa kehosta ulos vaarattomasti.

Kelaatio on erityisen tehokas poistamaan toksisia metalleja kuten elohopeaa, lyijyä, kadmiumia, nikkeliä, arsenikkia ja alumiinia. Luonnollisia kelatoivia aineita on runsaasti, muun muassa C-vitamiini ja rikkiä sisältävät aminohapot kuten metioniini ja kysteiini . Ota kumpaakin aminohappoa gramma päivässä. On suositeltavaa sisällyttää nämä aineet ravintolisinä päivittäiseen ravintolisäohjelmaan proteiinipirtelöjen sekä spiruliinatuotteiden kanssa.

Yrttejä ja ruokia, jotka toimivat kelatoivina aineina, ovat mm. cilantro (korianteri) ja klorella . Cilantro on todennäköisesti tunnetuin näistä. Se poistaa tehokkaasti elohopeaa, lyijyä ja alumiinia.

Klorella on yksisoluinen kasvi. Sen soluseinämät sitovat ruoansulatuskanavassa olevia toksiineja ja kuljettavat ne ulos. Kelatoimiseen tulisi ottaa 15-20 g päivässä (3-4 tl). Kannattaa aloittaa hitaasti ja lisätä vähitellen, koska klorella toimii myös ruoansulatuksessa. Tehokkainta on ottaa cilantroa yhdessä klorellan kanssa.

Kivennäisten käyttäminen antagonisteina on yksi menetelmä metallien poistamiseksi kehosta. Kehon eri solut korjaantuvat ja uusiutuvat jatkuvasti. Välttämättömyyden pakosta keho käyttää sillä hetkellä tarjolla olevia aineita rakentamaan nämä uudet solut ja korjaamaan niiden sisäisen toiminnan. Esimerkiksi valtimoissa olevat solut tarvitsevat sinkkiä auttamaan niitä vahvistumaan ja pysymään silti joustavina. Jos ruokavaliosta puuttuu kuitenkin sinkkiä, sen sijasta voidaan käyttää toksista metallia kadmiumia, mikäli sitä on saatavana. Sinkin ja kadmiumin kemiallinen rakenne on sellainen, että korvaus voidaan tehdä ja keho jatkaa toimintaansa ? vaikka paljon vähemmän tehokkaasti.

Muita tunnettuja kivennäsantagonisteja ovat kalsium ja lyijy, rikki / molybdeeni ja kupari, seleeni ja elohopea.
Varmistamalla välttämättömien kivennäisten tasapainoisen ja jatkuvan saannin ja välttämällä altistumista ympäristön toksisille metalleille, voi keho korvata kaikki toksiset rakennuspalikat korjauksessa ja uudelleen rakentamisessa.

Alumiinin yhteys Alzheimerin tautiin

Lukuisissa tutkimuksissa on todettu, että väestöillä, joiden juomavedessä on suurehkoja määriä alumiinia, on lisääntynyt riski sairastua Alzheimerin tautiin. Alumiini on maailman runsaimmin esiintyvä metalli. Sitä on jatkuvasti ravinnossamme, vieläkin suuremmassa määrin kuin juomavedessämme.

Elimistöömme imeytyy hyvin vähän siitä 10-100 mg:n alumiinimäärästä, jonka päivittäin saamme ravinnostamme. Ruoassa olevat alumiinisuolat yhdistyvät kemiallisesti fosfaatteihin maha-suolikanavassa ruoansulatusprosessin aikana ja poistuvat vaarattomasti kehosta. Toisaalta hengittämämme alumiini imeytyy välittömästi. Nenäontelossa olevat hajuaistihermot johtavat suoraan aivoihin. Tutkijat ovat osoittaneet, että alumiinia, tiettyjä lääkkeitä ja viruksia voidaan tavata aivokudoksesta tunnin kuluessa hengittämisestä.

Tutkimuksissa on todettu, että veden fluori parantaa alumiinin imeytymistä. Fluorin ja alumiinin yhdistelmän on osoitettu aiheuttavan samat patologiset muutokset aivokudoksessa, jotka tavataan Alzheimer-potilailla.

Aivan pienetkin määrät myrkyllisiä aineita juomavedessä voivat ajan pitkään kasautua elimistöön ja aiheuttaa vakavia ongelmia. Alumiini ?erityisesti kun vedessä on fluoria ? tahtoo keräytyä kehkoihin, maksaan, kilpirauhaseen, luustoon ja aivoihin. Kun Alzheimer-tapausten määrä jatkaa kasvuaan, alumiinin ja sairauden välinen yhteys näyttää vahvistuvan.

Kannattaakin mm. minimoida alumiinitölkkeihin pakattujen happamien juomien kulutus. Sama koskee pahvisia mehutölkkejä, jos ne on vuorattu alumiinilla. Vältä alumiinisia välineitä tai keittoastioita. Deodorantin voi vaihtaa alumiinittomaan tuotteeseen. Varmista, että saat riittävästi kalsiumia joko ravinnosta tai lisäravinteena. Kalsium ehkäisee alumiinin imeytymistä kehoon. Myös pii vähentää alumiinin keräytymistä kehoon. Kun tutkijat lisäsivät piitä veteen, johon oli lisätty alumiinia, se esti alumiinia imeytymästä. Se aiheutti myös alumiinin erittymisen lisääntymisen virtsasta ja alensi aivojen, maksan, luuston, pernan ja munuaisten alumiinipitoisuutta.

Elohopean yhteys Alzheimerin tautiin

Toinen aivojen terveydelle haitallinen metalli on elohopea. Elohopeamyrkytyksen vaarat ovat hyvin tunnettuja ja dokumentoituja. Elohopea on toiseksi myrkyllisin luonnollisesti esiintyvä aine maassa. (Plutoniumin sanotaan olevan myrkyllisin.) Elohopean tunnustetaan olevan yksi vaarallisimpia aineita ravinnossamme ja vedessämme, ja se on liitetty kaikkeen mielen heikentymisestä lapsilla sydäntauteihin aikuisilla. Se on mahdollinen osatekijä Alzheimerin taudin lisääntyvässä levinneisyydessä. Elohopeasaaste on niin vakava vesistöissämme nykyään, että monien uskotaan saastuneen lopullisesti. Kannattaakin tehdä kaikki voitava vähentääkseen suoraa elohopealle altistumista. Aivan yhtä tärkeää on, että toteuttaa ruokavaliota ja ravintolisäsuunnitelmaa, joka jatkuvasti auttaa poistamaan elohopeaa kehosta.

Rikki auttaa poistamaan elohopeaa

Elohopealla on vahva yhtäläisyys rikin kanssa. On runsaasti vihanneksia ja hedelmiä, joilla on suuri rikkipitoisuus, joka voi auttaa poistamaan elohopeaa kehosta. Näillä ruoka-aineilla on kuitenkin rajoituksensa. Jatkuva altistuminen elohopealla saa kehon murtumaan.

Useimmiten elohopea pääsee kehoon joko sisäelinten kautta (vesi, ruoka tai amalgaamipaikat) tai hengityselinten kautta (saastekaasut tai rikkoutuneet hehkulamput). Koska ravintomme ja vetemme ovat osittain saastuneet, elohopeaa on vaikea välttää kokonaan. Tässä auttavat runsaasti rikkiä sisältävät vihannekset, hedelmät ja muut ruoka-aineet kuten parsa, kaali, porkkana, retiisi, nauris, mustikka. Nämä ruoat voivat sitoutua elohopeaan sen ollessa matkalla suolistossa ja poistaa sitä kehosta.

Myös cilantro (korianteriuute) kelatoi tehokkaasti elohopeaa.

Runsaasti rikkiä sisältävien ruokien lisäksi on suositeltavaa käyttää ravintolisiä elohopean poistoon. Yksi erityinen ravintolisä, jonka on osoitettu poistavan elohopeaa eli kelatoivan elohopeakertymiä kehosta, on alfalipoiinihappo . Sen on todettu tasapainottavan myös Alzheimerin tautipotilaita. Alfalipoiinihapolla on erityinen kyky poistaa elohopeaa solujen sisältä ja ylittää aivoverieste.

Lähde: Alternatives (Dr Williams), lisää voit lukea hänen suomennetusta kirjastaan, joka löydät täältä .

Elohopeamyrkytyksen ja autismin yhteys

Autismin ja elohopeamyrkytyksen oireet lapsilla ovat samat: hitaus, sosiaalinen vetäytyminen, vähentynyt katsekontakti, toistuva käytösmalli, käsien räpyttely, varpailla kävely, kiukunpuuskat, unihäiriöt ja kohtaukset.

Tuhannet lapset ovat vapautumassa autismin oireista, kun elohopea poistetaan heidän elimistöstään asiaan perehtyneen ammattilaisen valvonnassa. Näistä käänteentekevistä uutisista voi lukea lisää Generation Rescue -järjestön sivuilta www.generationrescue.org. Generation Rescue perustettiin autististen lasten vanhempien toimesta ja sen tarkoituksena on auttaa muita samassa tilanteessa olevia vanhempia kertomalla totuus, jotta he voivat auttaa lapsiaan parantumaan.

Cilantro eli korianteriuute kelatoi kehon myrkkyjä

Korianterin kotipaikka on alun perin luultavasti Aasia ja Pohjois-Afrikka, mutta nykyään sitä viljellään joka puolella Välimeren aluetta, Marokkoa, Itä-Eurooppaa ja Intiaa. Tämä ikivanha viljelykasvi on puolimetrinen yrtti, jonka lehdet muistuttavat persiljaa ja pienet, punavalkoiset kukat kasvavat rykelminä. Korianteri sisältää runsaasti C-vitamiinia. Sitä on käytetty perinteisesti mm. stimuloimaan ruokahalua, apuna ruuansulatuksessa ja rauhoittamaan vatsaa.

Cilantro eli korianterista valmistettu uute on tutkittu kelatoiva valmiste. Vaikuttavasta aineesta on useita eläinkokeita, ja uutteesta konkreettisia käyttäjäkokemuksia.

Yhdysvalloissa korianteriuutetta käytetään mm. autismin, aleksitymian ja aspergerin tukihoitona. Vaikutus perustuu rokote-elohopean kelatoimiseen pois kehosta ja välillisesti myös alumiinin ja formaldehydin poistumiseen. Kaikki aiemmat aineet ovat rokotteiden apuaineita, joita vastasyntyneen maksa ja aivot voivat varastoida. Korianteriuutetta kannattaa käyttää yhdessä klorellan kanssa.

Korianteriuute on nyt tarjouksessa hintaan 37,90e (norm. 40,90e)! Muihin tarjoustuotteisiin pääset tutustumaan täältä .

Niasiiniamidista apua muistinmenetykseen

Uudet tutkimustulokset, joiden mukaan Alzheimerin taudin aiheuttama muistinmenetys voidaan palauttaa, ovat mielenkiintoisia.

Kalifornialaisessa yliopistossa Irvinissä tutkijat antoivat hiirille niasiiniamidia , joka vastasi 2000-3000 mg Alzheimerin tautia sairastavilla ihmisillä. Hoidettuaan hiiriä vain neljä kuukautta he havaitsivat, että hiirien kognitiiviset kyvyt olivat palanneet. Ne suoriutuivat ikään kuin niillä ei koskaan olisi ollut sairautta.

Tutkimuksen loputtua sairaat hiiret, joita hoidettiin niasiiniamidilla, suoriutuivat muistitesteistä aivan yhtä hyvin kuin terveet. Niasiiniamidi ei vain suojannut niiden aivoja muistikadon etenemiseltä, se palautti myös muistin toimivuuden. Vitamiini ehkäisi täysin sairauteen liittyvän kognitiivisen heikentymisen palauttaen sen tasolle, jolla se oli ollut ilman sairautta. Niasiiniamidi paransi myös sairastumattomien hiirien muistia ja käyttäytymistä.

Alzheimerin taudista kärsivät voisivat hyötyä suurien niasiiniannosten ottamisesta, ja muut voisivat mahdollisesti ehkäistä sairauden ottamalla sitä. 2000-3000 mg päivässä on täysin vaaratonta. Yhtään niasiinin aiheuttamaa kuolemantapausta ei ole koskaan raportoitu. Tämä johtuu todennäköisesti siitä, että ? kuten eläinkokeet ovat osoittaneet ? ihmisille myrkyllinen annos on noin 375 000 mg päivässä. (Lähde: Muistikato, dementia ja Alzheimerin tauti , Dr. Williams)