Food Detective on kotona tehtävä ruokayliherkkyystesti. Voit testata helposti reaktiosi 59 tavalliseen ruoka-aineeseen ja parantaa elämänlaatuasi poistamalla yliherkkyyttä aiheuttavat ruoka-aineet ruokavaliostasi. Tuote on poistunut valikoimasta, muita tuotteita löydät täältä.
. |
Ruokayliherkkyys voi aiheutta mm. päänsärkyä, migreeniä, väsymystä, turvotusta, ilmavaivoja, vatsakipuja, ripulia, ummetusta, kutinaa, paino-ongelmia ja kipuja. Oireet voivat helpottua, kun poistat sinule epäsopivat ruoka-aineet ruokavaliostasi. Food Detective testaa reaktiosi 59 tavalliseen ruoka-aineeseen ja vain 40 minuutissa sormenpäästä otettavan verinäytteen avulla. Tämä kaikki käy kätevästi ja helposti kotona. Tuotepaketti sisältää kaikki tarvikkeet testin tekemiseen, ohjeet sekä kattavan tietopaketin avuksesi ruokavalion suunnitteluun. Food Detective mittaa verestä ruoka-ainekohtaisia IgG vasta-aineita, jotka yhdistetään ei-allergiseen ruokayliherkkyyteen. Testi ei mittaa mahdollisia ruoka-allergioita, laktoosi-intoleranssia tai keliakiaa. Food detective on mm. Ison-Britannian Allergiayhdistyksen suosima ruokayliherkkyystesti. Miksi ruokayliherkkyys kannattaa selvitää? Tietyt ruoka-aineet vaikuttavat niille yliherkkien henkilöiden fyysiseen terveyteen ja henkiseen hyvinvointiin. Food Detective testaa ns. ei-allergisia ruokayliherkkyyksiä tai -intoleransseja. Ei-allergista ruokayliherkkyys ei ole sama asia kuin allerginen yliherkkyys. Allergiset reaktiot ovat lähes välittömiä ja niiden aiheuttaja on usein helposti tunnistettavissa, ei-allergisen ruokayliherkkyyden oireet ilmenevät tavallisesti vasta tuntien tai päivien viiveellä haitallisen ruoka-aineen nauttimisesta. Esimerkiksi maito tai leipä saattavat aiheuttaa nivelkipuja vasta kolmen päivän kuluttua. Ei-allergiset ruokayliherkkydet ovat huomattavasti allergioita yleisempiä mutta toisin kuin ruoka-aineallergia, ruokayliherkkyys ei yleensä ole hengenvaarallinen. Vain muutamia prosentteja ihmisistä kärsii ruoka-aineallergioista, kun taas ruokayliherkkyydestä kärsivien määrän arvioidaan olevan jopa 45 prosenttia. Ruokayliherkkyys tarkoittaa yliherkkyysreaktiota, joka johtuu kehon immuunipuolustujärjestelmän reagoinnista tiettyihin ruoka-aineisiin. Ruoka-ainekohtaisten vasta-aineiden (joita kehon immuunijärjestelmä tuottaa) ja yliherkkyysoireiden yhteys onkin todettu monissa tutkimuksissa. Ruoka-aineiden aiheuttamista yliherkkyysreaktioista kärsivä henkilö jääkin usein hoitamatta tai saa oireisiinsa tarpeetonta lääkitystä. Monet ruokayliherkkyydet johtuvat siitä, että immuunijärjestelmä reagoi tarpeettomasti tiettyyn ruoka-aineeseen tai tiettyihin ruoka-aineisiin. Vaikka ruokayliherkkyyden syitä ei vielä täysin ymmärretä, mm. huono ruoansulatus, suoliston epätasapaino, kandidiaasi (hiivasieni), loiset, suolistoinfektiot, epätasapainoinen ruokavalio, alkoholin kulutus tai huumeiden ja lääkkeiden vaikutukset voivat vaikuttaa merkittävästi ruokayliherkkyyteen. Vasta-aineiden tuottaminen on yksi elimistön immuunijärjestelmän tapa reagoida sille haitallisiin aineisiin. Ruokayliherkkyyden syitä tutkittaessa kannattaakin tarkkailla ruoka-aineiden vasta-aineiden määrää veressä verikokeen avulla. Oireet saadaan yleensä hallintaan, kun ongelmia aiheuttavat ruoka-aineet tunnistetaan ja sen jälkeen ne poistetaan ruokavaliosta. Tunnistamisen ensimmäinen vaihe on Food Detective -testi. Vasta-aineiden määrän lisääntyminen veressä ei sinällään ole ongelmallista, mutta se auttaa tunnistamaan ruoka-aineet, jotka todennäköisesti aiheuttavat oireita. Jos testi osoittaa, että veressä on paljon tietyn ruoka-aineen vasta-aineita, kyseinen ruoka-aine pitäisi jättää kokonaan pois ruokavaliosta ainakin kolmeksi kuukaudeksi. Kun oireita ei enää ole, poistetut ruoka-aineet voidaan palauttaa ruokavalioon yksitellen, minkä jälkeen niiden vaikutuksia tarkkaillaan. Mitä Food Detective mittaa? Food Detective mittaa verinäytteestä ruoka-ainekohtaisten IgG vasta-aineiden määrää. Lukuisat tutkimukset ovat osoittaneet, että IgG vasta-ainetestin tulosten perusteella suoritetut ruokavaliomuutokset voivat parantaa ruokayliherkkyyteen yhdistettävistä oireista kärsivän henkilön hyvinvointia. Food Detective testaa verinäytteestä luotettavasti ruoka-ainekohtaisia IgG vasta-aineita, kun testi tehdään täsmälleen ohjeiden mukaisesti. Vertailutietojen perusteella Food Detective -testin tulokset eivät eroa merkittävästi vastaavista laboratoriomenetelmin saaduista tuloksista. Tulosten hyödyllisyys tulee ilmi vasta, kun testin tehnyt on välttänyt testin osoittamia ruoka-aineita useamman kuukauden ajan testioppaassa annettujen ohjeiden mukaisesti. Parhaisiin tuloksiin päästään, kun testitulosten perusteella tehtävät ruokavaliomuutokset suunnitellaan yhdessä ravitsemusasiantuntijan kanssa. Mitä ruoka-aineita Food Detective testaa?
1. Kaura Tämä testi ei korvaa lääkärin antamia ohjeita, eikä se diagnisoi allergioita. Testi on laadullinen, ja sen tuloksia voi käyttä suorana vain ruokavalion suunnittelemisen ohjenuorana. Jos sinulla on jokin sairaus, olet raskaana tai käytät jotain lääkettä, on suositeltavaa neuvotella lääkärin tai muun terveydenhuollon ammattilaisen kanssa, ennen kuin teet mitään muutoksia ruokavalioosi. Food detective -testiä ei tule käyttää, jos testattava kärsii veren hyytymishäiriöistä. |
|
|
|
|
|
|